ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝ






Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μέσα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας πραγματοποιήθηκε η ομιλία του παθολόγου Γεωργίου Παππά την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 στις 6:30 μμ στην αίθουσα  του Δικηγορικού Συλλόγου Ημαθίας (δίπλα από τα γραφεία του ΙΣΗ) με το θέμα:


ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ομιλητής


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Παθολόγος


Ο κ. Παππάς είναι γνωστός στο ευρύ κοινό από το "Ημερολόγιο του κορωνοϊού" που ξεκίνησε στο facebook κατά τη διάρκεια της πανδημίας και το οποίο διατηρεί έως σήμερα. Αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, είναι η πολυετής ενασχόλησή του με τις λοιμώξεις και το πλούσιο συγγραφικό του έργο με δημοσιεύσεις σε κορυφαία ιατρικά περιοδικά όπως είναι το New England Journal of Medicine και άλλα. Διαβάστε περισσότερα για τον κ. Παππά παρακάτω. 

Το βίντεο της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε παρακάτω. Κάνοντας κλικ σε κάθε σύνδεσμο παρακάτω, μεταφέρεστε στο συγκεκριμένο σημείο της ομιλίας.


Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας


ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ
Χειρουργός


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΠΑ

Eίναι απόφοιτος και Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ασκεί την ιατρική ως ελεύθερος επαγγελματίας στα Ιωάννινα από το 2006
Έχει χρηματίσει επικεφαλής ομάδων εργασίας διεθνών οργανισμών εναντίον των λοιμώξεων όπως του Zoonoses Working group της International Society of Antimicrobial Chemotherapy. Συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως σύμβουλος ποικίλων διεθνών οργανισμών σε θέματα ζωονόσων, επιδημικών μοντέλων και ετοιμότητας για επεισόδια βιοτρομοκρατίας, καθώς και εγχώριων οργανισμών για θέματα πανδημίας (όπως της Εταιρείας Ογκολόγων παθολόγων Ελλάδας). 
Έχει χρηματίσει υπεύθυνος έκδοσης κορυφαίων επιστημονικών Ευρωπαϊκών εντύπων στον χώρο των λοιμώξεων όπως το Clinical Microbiology and Infection, κριτής εργασιών τουλάχιστον 100 διεθνών επιστημονικών εντύπων, κριτής ανακοινώσεων κορυφαίων Ευρωπαϊκών συνεδρίων (ECCMID), κριτής προγραμμάτων προς χρηματοδότηση ποικίλων οργανισμών (Nestle Foundation, Γαλλική Ακαδημία Επιστημών, κ.ο.κ.). Επί του παρόντος, είναι assistant editor στο PLoS Neglected Tropical Diseases. 
Το ερευνητικό του έργο στον χώρο της δημόσιας υγείας, των επιδημικών μοντέλων, των λοιμώξεων και ειδικά των ζωονόσων έχει διεθνή αναγνώριση (περιλαμβάνεται στην λίστα με τους επιδραστικότερους Έλληνες επιστημονες όλων των εποχών στην διεθνή βιβλιογραφία*). 
Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 επιστημονικές εργασίες, στις περισσότερες ως πρώτος ή κύριος συγγραφέας, με περισσότερες από 14.000 αναφορές και h index 40, περιλαμβανομένων δημοσιεύσεων σε N Engl J Med, JAMA, ΒΜJ, και όλων των κορυφαίων επιστημονικών περιοδικών στον χώρο των λοιμώξεων. 
Θεωρείται ο επιδραστικότερος, βάσει μελετών, δημοσιεύσεων, αναφορών, και προσκεκλημένων επιστημονικών διαλέξεων, ειδικός στην βρουκέλλωση παγκοσμίως την τελευταία 15ετία, και οργανωτής του consensus για την θεραπεία της, το οποίο ονομάζεται και Ioannina Recommendations. 
Δημοσιεύσεις του έχουν λάβει ποικίλα βραβεία, ενώ έχει τιμηθεί και από το Πανεπιστήμιο της Καισάρειας και έχει λάβει υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την International Aids Society

*: βάσει του  «Tractatus για την έκτη φήμη» του Ιωάννη Π.Α. Ιωαννίδη, σελίδες 62-75, εκδόσεις Κέδρος 2016
-----------
Ευχαριατούμε θερμά για την ανιδιοτελή τους προσφοφά
τον σκηνοθέτη κ. Σταύρο Νταή για την βοήθεια του στο στήσιμο των οπτικοακουστικών μέσων, 
τον συνάδελφο κ. Παύλο Μουστακίδη και την Praxicon Events για τις συμβουλές και την συνολική υποστήριξη,
τον κ. Νικόλαο Μπαζάκα για την βοήθεια στην ομαλή εκτέλεση της συνάντησης.




Comments

Popular posts from this blog

Η ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ (ΤΝ) ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΛΗΨΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ, ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ, ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ