Ένα blog αφιερωμένο στην Ιατρική Εκπαίδευση, δημιουργία της ομάδας "It's not about you, it's about the patient". Σκοπός μας είναι η οργανωμένη αλλά και ευχάριστη μάθηση μέσα από εξαιρετικούς ομιλητές και με τη χρήση της τεχνολογίας. Σκοπός μας επίσης είναι η διαμόρφωση και η υποβολή προτάσεων στους αντίστοιχους θεσμικούς φορείς που ασχολούνται με την Ιατρική Εκπαίδευση αλλά και την Υγεία στην Ελλάδα.
ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝ
Get link
Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Other Apps
-
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μέσα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας πραγματοποιήθηκε η ομιλία του παθολόγου Γεωργίου Παππά την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023στις 6:30 μμ στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Ημαθίας (δίπλα από τα γραφεία του ΙΣΗ) με το θέμα:
ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Eίναι απόφοιτος και Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ασκεί την ιατρική ως ελεύθερος επαγγελματίας στα Ιωάννινα από το 2006
Έχει χρηματίσει επικεφαλής ομάδων εργασίας διεθνών οργανισμών εναντίον των λοιμώξεων όπως του Zoonoses Working group της International Society of Antimicrobial Chemotherapy. Συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως σύμβουλος ποικίλων διεθνών οργανισμών σε θέματα ζωονόσων, επιδημικών μοντέλων και ετοιμότητας για επεισόδια βιοτρομοκρατίας, καθώς και εγχώριων οργανισμών για θέματα πανδημίας (όπως της Εταιρείας Ογκολόγων παθολόγων Ελλάδας).
Έχει χρηματίσει υπεύθυνος έκδοσης κορυφαίων επιστημονικών Ευρωπαϊκών εντύπων στον χώρο των λοιμώξεων όπως το Clinical Microbiology and Infection, κριτής εργασιών τουλάχιστον 100 διεθνών επιστημονικών εντύπων, κριτής ανακοινώσεων κορυφαίων Ευρωπαϊκών συνεδρίων (ECCMID), κριτής προγραμμάτων προς χρηματοδότηση ποικίλων οργανισμών (Nestle Foundation, Γαλλική Ακαδημία Επιστημών, κ.ο.κ.). Επί του παρόντος, είναι assistant editor στο PLoS Neglected Tropical Diseases.
Το ερευνητικό του έργο στον χώρο της δημόσιας υγείας, των επιδημικών μοντέλων, των λοιμώξεων και ειδικά των ζωονόσων έχει διεθνή αναγνώριση (περιλαμβάνεται στην λίστα με τους επιδραστικότερους Έλληνες επιστημονες όλων των εποχών στην διεθνή βιβλιογραφία*).
Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 επιστημονικές εργασίες, στις περισσότερες ως πρώτος ή κύριος συγγραφέας, με περισσότερες από 14.000 αναφορές και h index 40, περιλαμβανομένων δημοσιεύσεων σε N Engl J Med, JAMA, ΒΜJ, και όλων των κορυφαίων επιστημονικών περιοδικών στον χώρο των λοιμώξεων.
Θεωρείται ο επιδραστικότερος, βάσει μελετών, δημοσιεύσεων, αναφορών, και προσκεκλημένων επιστημονικών διαλέξεων, ειδικός στην βρουκέλλωση παγκοσμίως την τελευταία 15ετία, και οργανωτής του consensus για την θεραπεία της, το οποίο ονομάζεται και Ioannina Recommendations.
Δημοσιεύσεις του έχουν λάβει ποικίλα βραβεία, ενώ έχει τιμηθεί και από το Πανεπιστήμιο της Καισάρειας και έχει λάβει υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την International Aids Society
*: βάσει του «Tractatus για την έκτη φήμη» του Ιωάννη Π.Α. Ιωαννίδη, σελίδες 62-75, εκδόσεις Κέδρος 2016
-----------
Ευχαριατούμε θερμά για την ανιδιοτελή τους προσφοφά
τον σκηνοθέτη κ. Σταύρο Νταήγια την βοήθεια του στο στήσιμο των οπτικοακουστικών μέσων,
τον συνάδελφο κ. Παύλο Μουστακίδη και την Praxicon Eventsγια τις συμβουλές και την συνολική υποστήριξη,
τον κ. Νικόλαο Μπαζάκα για την βοήθεια στην ομαλή εκτέλεση της συνάντησης.
Καλωσήρθατε στη σελίδα μας! Τα παρακάτω bookmarks θα σας βοηθήσουν να παρακολουθήσετε στοχευμένα τα τμήματα του Webinar που σας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Κάνοντας κλικ πάνω στο νούμερο, πηγαίνετε κατ' ευθείαν στο αντίστοιχο σημείο του Webinar. 00:01:55 Γενική παρουσίαση του σκοπού και της θεματολογίας του Webinar 00:03:47 Σύντομη παρουσίαση των ομιλητών και των θεμάτων που θα αναπτύξουν 00:09:47 Νίκος Δήμου "Η πανδημία μέσα από τα μάτια ενός συγγραφέα" 00:20:28 Raquel Nahra " Μονοκλωνικά αντισώματα . Ενδείξεις, τρόπος χορήγησης και αποτελεσματικότητα" 00:42:40 Adam Green "Ενδείξεις και αποτελεσματικότητα ECMO . Τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα ασντίστοιχο τμήμα" 01:05:43 Στυλιανός Λουκίδης "Διαχείριση ασθενούς με COVID-19 κατ' οίκον. Τι πρέπει να γνωρίζουμε" 01:24:28 Δημήτριος Αποστολίδης "Κατ' οίκον θεραπεία του ασθενούς με COVID-19 από την πλευρά του παθολόγου κοινότητος. Λάθη που πρέπει να αποφεύγονται&
Καλώς ήρθατε στο blog του Webinar που πραγματοποιήθηκε για την Ιατρική Εκπαίδευση. To Webinar μας αφιερώνεται στην μνήμη του αείμνηστου εξόχου Ανθρώπου, Ιατρού και Διδασκάλου, κ. Κωνσταντίνου Γαρδίκα . Κωνσταντίνος Γαρδίκας Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ (1913 - 2003) Το βίντεο του Webinar μπορείτε να το δείτε παρακάτω Η θεματολογία που συζητήθηκε είναι η παρακάτω (τα bookmarks σας πηγαίνουν κατευθείαν στο σημείο του βίντεο όπου συζητείται το συγκεκριμένο θέμα. Αν προτιμάτε να δείτε το βίντεο στο YouTube κάνετε κλικ εδώ ). ΠΕΡΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 00:02:27 Η πρόεδρος της ΕΕΦΙΕ Αθηνών Παναγιώτα Διαμαντοπούλου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση των πεμπτοετών φοιτητών ιατρικής εν μέσω της πανδημίας. 00:08:31 Ο εκτοετής φοιτητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Τσαγκάρης, μας μιλά για την δική του εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας 00:19:04 Η θέση του προέδρου της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Αναστασιάδη στα θέμα
Comments
Post a Comment