ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

To βίντεο της συνάντησης μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ:


Το πρόγραμμα της συνάντησης:

00:00:00 Παρουσίαση του προγράμματος από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας (ΙΣΗ) κ. Πρόδρομου Ισαακίδη

00:03:10 Παρουσίαση του "ΔΕΚΑΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ" στο μη-ιατρικό γενικό κοινό από τον παθολόγο - εντατικολόγο Αντώνιο Λιόλιο

00:12:52 Ερωτήσεις προς τον ομιλητή και τον κ. Παπαζήση

00:22:24 Ομιλία του κ. Παπαζήση

01:20:42 Σχόλια κ. Ισαακίδη

01:24:19 Ερωτήσεις - Συζήτηση

01:47:22 Σχόλιο του κ. Γρηγοριάδη καθηγητού Νευρολογίας του ΑΠΘ ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση

01:50:15 Ευχαριστίες προς τον κ. Παπαζήση 

Την εκπαιδευτική συνάντηση διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας (ΙΣΗ) την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 στις 7 μμ. με θέμα:

"ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ"

με καλεσμένο ομιλητή τον καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ κ. Γεώργιο Παπαζήση και τη συμμετοχή ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας.

Το θέμα αφορά όλους τους ιατρούς ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων. 

Αν και η συνάντηση απευθύνονταν σε επαγγελματίες υγείας ήταν ανοικτή και στο γενικό κοινό στο οποίο παρουσιάστηκε ο 

"Δεκάλογος της σωστής χρήσης των φαρμάκων"

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Ημαθίας (Πλατεία Ρακτιβάν 1, Βέροια, πλατεία Ωρολογίου, 3ος όροφος, στον ίδιο όροφο με τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας) και διατίθεται στο Youtube παρακάτω.

Ομιλητής

Γεώργιος Παπαζήσης
Ψυχίατρος
Καθηγητής Φαρμακολογίας Α.Π.Θ.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο κ. Γεώργιος Παπαζήσης είναι Καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας στο εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Μονάδας Κλινικών Ερευνών της Ιατρικής ΑΠΘ που εδράζεται στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (subre.auth.gr) και Διευθυντής του διϊδρυματικού (ΑΠΘ & Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας) προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο ‘Εμβόλια και Λοιμώδη Νοσήματα’.

Είναι ιατρός με ειδικότητα στην Ψυχιατρική και ιατρική εξειδίκευση στην Κλινική Φαρμακολογία.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις κλινικές μελέτες φαρμάκων και εμβολίων, τη φαρμακοεπαγρύπνηση (ασφάλεια φαρμάκων, ασφάλεια εμβολίων και ασφάλεια ασθενών) και τη βασική και κλινική νευροψυχοφαρμακολογία. 

Έχει μετεκπαιδευθεί στη φαρμακοεπαγρύπνηση στο Uppsala Monitoring Centre, Sweden που αποτελεί το επίσημο κέντρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την παρακολούθηση της ασφάλειας των φαρμάκων. 

Ο κ. Παπαζήσης διατελεί Πρόεδρος της Επιτροπής Hθικής και Δεοντολογίας του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, eίναι αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), ενώ από το 2021 αποτελεί μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Αποτελεί τον εθνικό εκπρόσωπο στην UEMS (Ευρωπαϊκή Ενωση Ιατρικών Ειδικοτήτων-Union Européenne des Médecins Spécialistes) στο section of Pharmacology, καθώς και στο νεοσύστατο Thematic Federation of Equality, Diversity & Inclusivity.

Στην παρούσα φάση είναι υπεύθυνος φαρμακοεπαγρύπνησης για την Ελλάδα (National Hub Pharmacovigilance Responsible Person) στο πανευρωπαϊκό δίκτυο παιδιατρικών κλινικών μελετών conect4children και Administrator της παγκόσμιας βάσης κλινικών μελετών ClinicalTrials.gov για τον οργανισμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Το δημοσιευμένο έργο του περιλαμβάνει > 100 δημοσιεύσεις στο PubMed με μέσο όρο impact factor: 4.1, και έχει > 2900 google scholar αναφορές  με  h-index 31.

Τον "Δεκάλογο της σωστής χρήσης των φαρμάκων" μπορείτε να τον κατεβάσετε σε μορφή PDF κάνοντας κλικ εδώ

Comments

Popular posts from this blog

ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝ

"COVID-19: ΚΛΙΝΙΚΟ, UPDATED ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ COVID-19 ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ"