LONG (ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΜΕΝΟ) COVID: ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ


LONG (ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΜΕΝΟ) COVID: ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ


Καλωσήρθατε στην σελίδα του Webinar το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021, στις 6.30 μμ έως τις 9.00 μμ!
Ο SARS COV-2 ευθύνεται για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό νοσηλειών, ανάγκης ΜΕΘ και θανάτων.
Ένα μεγάλο μέρος όμως του πληθυσμού που θα νοσήσει ακόμη και ήπια, δυστυχώς δεν αναρρώνει, εμφανίζοντας μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία του, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα ζωής του.
Οι ασθενείς μπορεί να αναφέρουν καταβολή η οποία επιδεινώνεται με την άθληση ή την νοητική εργασία, δύσπνοια, αϋπνία, ανοσμία, κεφαλαλγία, δυσκολία συγκέντρωσης και σκέψης (brain fogging), άγχος/κρίσεις πανικού, διαταραχές στην αρτηριακή πίεση και στις σφύξεις, διαταραχές στη λειτουργία των φωνητικών χορδών, ακόμα και για μήνες μετά την αποδρομή της νόσου.
Μια αρνητική PCR δυστυχώς για ένα ποσοστό συμπολιτών μας που νόσησε, δεν σημαίνει ανάρρωση, ούτε επιστροφή στην κανονικότητα. Η παραμονή συμπτωμάτων πέρα των 12 εβδομάδων αναφέρεται ως Long Covid (παρατεινόμενο Covid ή Post-Acute Sequelae of SARS-CoV-2 infection - PASC). 
Μάλιστα ένα πολύ ενδιαφέρον πρόσφατο άρθρο από το ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine με τίτλο "Confronting Our Next National Health Disaster — Long-Haul Covid", μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ
Στόχος του Webinar είναι η ενημέρωση των ιατρών για την έγκαιρη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση της νόσου, όπως και η ενημέρωση του κοινού ώστε να γίνουν γνωστά τα συμπτώματα της νόσου και οι ασθενείς να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Το Webinar μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο YouTube, δείτε παρακάτω 



Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε τα bookmarks τα οποία σας οδηγούν κατευθείαν στις ομιλίες που σας ενδιαφέρουν. 

BOOKMARKS ΟΜΙΛΙΩΝ 

00:00:00 έως και 00:05:00 Παρουσίαση ομιλητών 

00:05:02 Χαιρετισμός του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιου Εξαδάκτυλου 

00:12:59 Ann Li Πρόεδρος της Φλαμανδικής ένωσης ασθενών με Long Covid “Οργάνωση των ασθενών με Long Covid, τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας” 

00:23:36 Ελένη Ιασωνίδου, Παιδίατρος “Η προσωπική μου εμπειρία με το Long Covid ως ασθενής” 

00:41:48 Brian Walitt Ρευματολόγος, National Institute of Health “Long Covid: από την αναγνώριση, στη μελέτη, στην θεραπεία” 

01:01:34 Γεώργιος Παππάς Παθολόγος “Long Covid στην κοινότητα. Τι βλέπουμε σήμερα ενώ το κύμα της πανδημίας φαίνεται να εξασθενεί. Έγκαιρη διάγνωση, διαφορική διάγνωση” 

01:30:06 Στυλιανός Μπούτλας Πνευμονολόγος, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας “Παρακολούθηση των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία μετά την νοσηλεία τους και την ανάρρωσή τους από την COVID-19. Συνηθέστερα προβλήματα" 

01:54:34 Αντώνιος Κωδούνης Νευρολόγος, Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Νευροφυσιολογίας “Νευρολογικά συμπτώματα σε ασθενείς με Long Covid" 

02:03:13 Ιωάννης Πρασσάς Μοριακός Βιολόγος, Πανεπιστήμιο του Τορόντο “Παθοφυσιολογία/μηχανισμός του Long Covid” 

02:25:06 Αντώνιος Κονταξάκης Φυσίατρος “Αποκατάσταση ασθενών με Long Covid, ο ρόλος της ενδεικνυόμενης άσκησης και άλλες θεραπευτικές παρεμβάσεις” 

02:34:19 Δήμητρα Φερίδου Λογοθεραπεύτρια “Αντιμετώπιση των προβλημάτων φώνησης, κατάποσης και αναπνοής σε ασθενείς με Long Covid” 

02:45:29 Closing Statement Γεώργιος Παππάς 

02:47:20 Closing Statement Ελένη Ιασωνίδου



Το Webinar τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.



Ομιλητές-Θεματολογία


Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος


Πρόεδρος της Φλαμανδικής ένωσης ασθενών με Long Covid
“Οργάνωση των ασθενών με Long Covid, τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας”

Παιδίατρος
“Η προσωπική μου εμπειρία με το Long Covid ως ασθενής”


Μοριακός Βιολόγος, Πανεπιστήμιο του Τορόντο
“Παθοφυσιολογία/μηχανισμός του Long Covid”

Παθολόγος
“Long Covid στην κοινότητα. Τι βλέπουμε σήμερα ενώ το κύμα της πανδημίας φαίνεται να εξασθενεί. Έγκαιρη διάγνωση, διαφορική διάγνωση”


Αντώνιος Κωδούνης
Νευρολόγος, Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Νευροφυσιολογίας 
“Νευρολογικά συμπτώματα σε ασθενείς με Long Covid"



Ρευματολόγος, National Institute of Health
“Long Covid: από την αναγνώριση, στη μελέτη, στην θεραπεία”


Πνευμονολόγος, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
“Παρακολούθηση των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία μετά την νοσηλεία τους και την ανάρρωσή τους από την COVID-19. Συνηθέστερα προβλήματα"

Φυσίατρος
τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, 414 ΣΝΕΝ 
“Αποκατάσταση ασθενών με Long Covid, ο ρόλος της ενδεικνυόμενης άσκησης και άλλες θεραπευτικές παρεμβάσεις”

Λογοθεραπεύτρια
τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, 414 ΣΝΕΝ 
“Αντιμετώπιση των προβλημάτων όσφρησης, φώνησης, κατάποσης και αναπνοής σε ασθενείς με Long Covid”

Επίσης παρεμβάσεις θα κάνουν και οι παρακάτω (η λίστα ανανεώνεται συνεχώς):

Πνευμονολόγος - Εντατικολόγος, Καθηγητής ΑΠΘ, Νοσοκομείο Παπανικολάου, Θεσσαλονίκη 


ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΤΕ ΩΣ ΕΔΩ...

Αν σας αρέσουν τα webinar μας και εκτιμάτε την προσπάθεια που κάνουμε, ως αντίδωρο σας παρακαλούμε να επισκεφθείτε το παρακάτω link κάνοντας κλικ πάνω στην φωτογραφία και να κάνετε μια δωρεά στον οργανισμό "Το Χαμόγελο του παιδιού".
Οποιοδήποτε ποσό είναι καλό, μην το αφήσετε για αργότερα, εδώ και τώρα, μερικά κλικ είναι όλη η υπόθεση, please make our day, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων! :-)

Η χρήση του λογότυπου και η προτροπή μας για δωρεά έχει γίνει μετά απο ευγενική άδεια του οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού", τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους.

Συνδιοργανωτές/Συντονιστές



Ιωάννης Μπαραμπούτης, Σπυρίδων Γούλας, Αντώνιος Λιόλιος

Ιωάννης Μπαραμπούτης
Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ, Παθολογικής Κλινικής αποκλειστικής νοσηλείας COVID-19, Νοσοκομείο "Η Παμμακάριστος", Αθήνα
Σπυρίδων Γούλας
Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Γαστρεντερολογικό τμήμα, Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, Αθήνα
Αντώνιος Λιόλιος
Παθολόγος - Εντατικολόγος, Critical Care Attending, Remote ICU, USA 

DISCLAIMER (Αποποίηση ευθυνών) : Το Webinar απευθύνεται σε ιατρούς και ΔΕΝ αποτελεί ιατρική συμβουλή ή οδηγία για διάγνωση ή θεραπεία. To Webinar πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνον για ενημερωτικούς σκοπούς, το περιεχόμενό του εκφράζει αποκλειστικά τους ομιλητές και δεν παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες ή οποιαδήποτε άλλη οδηγία για την αντιμετώπιση των ασθενών με COVID ή οποιασδήποτε άλλης νόσου ή ιατρικής κατάστασης

Comments

Popular posts from this blog

ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝ

"COVID-19: ΚΛΙΝΙΚΟ, UPDATED ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ COVID-19 ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ"

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ (ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας COVID-19) KAI ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ